Shaanxi Elade nieuwe materiaal Technology Co., Ltd
Categories

    Toevoegen: No.32, Chuanghui Road, nieuwe industriële Hi-Tech Zone, Xi'an, China 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Fax: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Wat is een Anode?

Anode

Een anode is een elektrode via welke conventionele huidige uitmondt in een gepolariseerde elektrisch apparaat. Een gemeenschappelijk mnemonic is zuur voor "anode huidige in apparaat". De richting van de (positieve) elektrische stroom is tegengesteld aan de richting van de stroom van elektronen: (negatief geladen) elektronen stroom uit de anode naar de buiten circuit.

De polariteit van de spanning op een anode met betrekking tot een bijbehorende kathode varieert afhankelijk van het apparaattype en de bedrijfsmodus. In de volgende voorbeelden wordt de anode is in een apparaat dat stroom levert negatieve en positieve in een apparaat dat stroom verbruikt.

In een afgevoerd batterij of galvanische cel (diagram rechts), is de anode de negatieve terminal omdat het waar stroom vloeit in "het apparaat" (dat wil zeggen de batterijcel). Deze innerlijke stroom wordt extern uitgevoerd door elektronen verplaatsen naar buiten, negatieve lading in één richting wordt elektrisch equivalent aan positieve lading stroomt in de tegenovergestelde richting stroomt.
In een elektrolytische cel, of een batterij opladen is de anode de positieve aansluitklem, die huidige van een externe generator ontvangt. De stroom door een opladen batterij is tegengesteld aan de richting van huidige tijdens aanzuivering worden overgebracht; met andere woorden, wordt de elektrode die de kathode tijdens de batterij kwijting was de anode terwijl het opladen van de batterij.
In een diode is de anode de positieve aansluitklem op de staart van de pijl (platte zijde van de driehoek), waar stroom vloeit in het apparaat. Opmerking elektrode naamgeving voor diodes is altijd gebaseerd op de richting van de voorwaartse stroom (dat van de pijl, waarin de stroom vloeit "meest gemakkelijk"), zelfs voor typen zoals Zener diodes of zonnecellen waar de huidige van belang de omgekeerde stroom is.
In een kathodestraalbuis, is de anode de positieve aansluitklem waar de elektronen uit het apparaat, dat wil zeggen stromen, waar positieve elektrische stroom vloeit.

Stroom van elektronen
De stroom van elektronen is altijd van anode naar kathode buiten de cel of het apparaat, ongeacht het type cel of apparaat en operationele modus, met uitzondering van de dioden, waar de naamgeving van de elektrode altijd wordt ervan uitgegaan dat huidige in de voorwaartse richting (die van het pijlsymbool), dat wil zeggen, elektronen stroming in de tegenovergestelde richting, zelfs wanneer de diode omgekeerde-voert door ongeval (uitsplitsing van een normale diode) of door ontwerp (uitsplitsing van een Zener-diode Foto-stroom van een fotodiode).

Elektrolytische anode
In elektrochemie is de anode waar oxidatie treedt op en is de positieve polariteit contactpersoon in een elektrolytische cel. Op de anode, worden anionen (negatieve ionen) gedwongen door de elektrische mogelijkheid om chemisch reageert en afgeven van elektronen (oxidatie) die vervolgens flow en in het drijvende circuit. Mnemonics: LEO Red Cat (verlies van elektronen is oxidatie, vermindering gebeurt op de kathode), AnOx Red Cat (Anode oxidatie, vermindering van de kathode) en/of BOOREILAND (oxidatie is verlies, vermindering is winst van elektronen) of rooms-katholieke en orthodoxe (vermindering-kathode, anode-oxidatie) en LEO de Leeuw zegt GER (verlies van elektronen is oxidatie, ervaring elektronen is vermindering).

Dit proces wordt veel gebruikt in metalen raffinage. Bijvoorbeeld in de koperen raffinage, zijn koperen anoden, een tussenproduct van de ovens, electrolysed in een passende oplossing (zoals zwavelzuur) om te hoge zuiverheid (99,99%) kathoden yield. Koper kathodes geproduceerd met behulp van deze methode worden ook beschreven als elektrolytische koper.


Sacrificial anode

Opofferingsanodes gemonteerd "on the fly" voor bescherming tegen corrosie van een metalen structuur
Kathodische bescherming, een metalen anode thats reactiever aan de corrosieve omgeving van het systeem te beschermen is elektrisch gekoppeld aan de beveiligde systeembestanden, en knaagt geheel of gedeeltelijk oplost, die beschermt het metaal van het systeem dat is aangesloten. Als voorbeeld, kan een ijzeren of stalen scheepshuid worden beschermd door een zink sacrificial anode, die zal ontbinden in het zeewater en verhinderen dat de romp wordt gecorrodeerd. Opofferingsanodes komen met name voor systemen waar een statische lading wordt gegenereerd door de inwerking van stromende vloeistoffen, zoals pijpleidingen en waterscooters. Opofferingsanodes worden ook in het algemeen gebruikt in tank-type boilers.

In 1824 tot vermindering van de impact van deze destructieve elektrolytische actie op schepen, vletten, hun bevestigingen en onderwater apparatuur, de wetenschapper-ingenieur Sir Humphry Davy, ontwikkelde de eerste en nog steeds meest gebruikt systeem van de bescherming van de mariene elektrolyse. Davy geïnstalleerd Opofferingsanodes gemaakt van een meer elektrisch reactieve (minder nobele) metaal bevestigd aan de romp van het schip en elektrisch aangesloten om te vormen van een cathodische bescherming circuit.

Een minder voor de hand liggende voorbeeld van dit soort bescherming is het proces van ineens ijzer. Dit proces jassen ijzer structuren (zoals schermen) met een coating van zinkmetaal. Zolang het zink intact blijft, is het ijzer beschermd tegen de effecten van corrosie. Onvermijdelijk, de zink-coating wordt geschonden, hetzij door kraken of fysieke schade. Zodra dit gebeurt, fungeren bijtende elementen als de combinatie van de zink/ijzer als elektroden en een elektrolyt. De resulterende huidige zorgt ervoor dat de zinklaag is opgeofferd, maar dat doet niet de basis ijzer roest ontstaat. Een dergelijke coating een ijzer-structuur voor een paar decennia kan beschermen, maar zodra de beschermende coating wordt verbruikt, het ijzer snel knaagt.


Neem contact op met ons
Adres: No.32, Chuanghui Road, nieuwe industriële Hi-Tech Zone, Xi'an, China
Telefoon: +86-29-83151667
 Fax:86-29-88880927
 E-mail:helen@sxelade.com
Share: