Shaanxi Elade nieuwe materiaal Technology Co., Ltd
Categories

    Toevoegen: No.32, Chuanghui Road, nieuwe industriële Hi-Tech Zone, Xi'an, China 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Fax: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Soorten elektroden en toepassingsgebieden

Een elektrode is een geleider die een elektrische stroom van het ene medium naar het andere, meestal van een voedingsbron naar een apparaat of materiaal loopt. Het kan een aantal verschillende vormen, met inbegrip van een draad, een plaat of een staaf, en is meestal gemaakt van metaal, zoals koper, zilver, lood of zink, maar kan ook bestaan uit een niet-metallische stof die elektriciteit, zoals grafiet geleidt.


Een elektrode in een elektrochemische cel is een anode of een kathode genoemd. De anode wordt nu gedefinieerd als de elektrode waartegen elektronen laat u de cel en oxidatie optreedt, en de kathode als de elektrode waartegen elektronen Voer de cel en verlaging optreedt. Elke elektrode kan worden de anode of de kathode afhankelijk van de richting van de huidige door de cel. Een bipolaire elektrode is een elektrode die als de anode van één cel en de kathode van een andere cel fungeert.


Anoden en kathoden


In het geval van een gelijkstroom (DC) elektroden komen in paren, en staan bekend als anoden en kathoden. Voor een DC-bron, is de kathode gedefinieerd als de elektrode waaruit de huidige verlaat en de anode als het punt waar het terugkeert. Om redenen die historische in plaats van wetenschappelijke, elektriciteit in een circuit wordt, door de Conventie, afgebeeld als reizen van positief naar negatief, zodat het wordt gezien als een stroom van positieve lading uit van de kathode en de anode. Een elektrische stroom, bestaat echter uit een stroom van kleine negatief geladen deeltjes genaamd elektronen, dus deze stroom is eigenlijk in de tegenovergestelde richting. In dit verband is het waarschijnlijk beter om te denken gewoon in termen van positieve en negatieve terminals.


Elektrolyse

Voor het verkrijgen van een bepaald element, kan een Ionische verbinding van dat element worden electrolyzed. Een voorbeeld is de productie van natrium metaal uit gesmolten zout of natrium-chloride. Wanneer de huidige stroomt, positief geladen natrium-ionen worden aangetrokken door de negatieve elektrode of kathode, waar ze elektronen krijgen, vormen natrium metaal. Negatief geladen chloride-ionen worden aangetrokken door de anode, waar ze elektronen verliezen, vorming van chloorgas, die ook verzameld als bijproduct.


Galvaniseren

In dit proces is een metalen object bedekt met een ander metaal te verbeteren van zijn weerstand tegen corrosie of aanblik. Het object dat moet worden gecoat vormt de kathode in een proces van elektrolyse door ondergedompeld in een oplossing van een oplosbare stof van het metaal die de coating, met de anode ook gemaakt van dit metaal zullen vormen. Wanneer de stroom vloeit, positieve metaalionen van de oplossing worden aangetrokken naar de kathode, en vormen een storting op het. De ionen in oplossing zijn opgebruikt, zijn ze vervangen door ionen die van de anode vormen. Soms, is de anode gemaakt van een ander materiaal dat niet is opgebruikt; bij deze methode moeten de metaalionen vervangen door topping-up van de oplossing.Gebruik van de elektroden

Elektroden voor medische doeleinden, zoals de EEG (voor de opname van hersenactiviteit), ECG (opname hartslagen), ECT (elektrische hersenstimulatie), defibrillator (opname en leveren van cardiale stimulatie);

Elektroden voor electrofysiologie technieken in biomedisch onderzoek;

Elektrolyse-meet-elektroden ;

Elektroden voor de galvanotechniek ;

Elektroden voor kathodische bescherming .Neem contact op met ons
Adres: No.32, Chuanghui Road, nieuwe industriële Hi-Tech Zone, Xi'an, China
Telefoon: +86-29-83151667
 Fax:86-29-88880927
 E-mail:helen@sxelade.com
Share: